Jak dlouho vydrží prsní implantáty

Při výběru implantátu se poraďte se svým chirurgem. Doporučí vám nejvhodnější tvar, povrch i kvalitu.

Zvětšení prsou implantáty má skutečně dlouhodobý efekt. Pokud jste se pro augmetnaci prsou rozhodla, budete si užívat mladistvá a pevná ňadra řadu let. Musíte však počítat s tím, že samotné prsní implantáty mají životnost omezenou a v budoucnu si je budete muset nechat vyměnit. Zjistili jsme pro vás, jak dlouho prsní implantáty vydrží, jestli vám přinesou omezení i jak poznáte ty nejkvalitnější.

Nejlepší implantáty vydrží i 25 let

Nejmodernější implantáty jsou velmi odolné a bezpečné. Jejich životnost se pohybuje mezi 20 až 25 lety

Abyste měla krásná ňadra po augmentaci co nejdéle, musíte dodržovat harmonogram jejich pravidelných kontrol. Na vaší klinice plastické chirurgie vám jednou ročně udělají ultrazvuk prsou a zkontrolují tak kondici vašich implantátů. 

Vyměnit implantáty můžete už po 10 letech

Ze statististických údajů vyplývá, že většina žen podstupuje výměnu už po 10 až 15 letech. Důvody jsou většinou estetické a preventivní. 

Ňadra zatěžuje gravitace, těhotenství, kojení, hormonálními výkyvy a samozřejmě je ovlivňuje celkové stárnutí organismu. Kůže na prsou je jemná a časem prostě povolí. Po 10 letech jsou vaše implantáty sice stále bezpečné, jejich uložení a velikost však už nemusí splňovat vaše estetické požadavky. 

Výměna prsních implantátů naštěstí není tak náročná a bolestivá jako samotné zvětšení poprsí. Lékař ji sice provádí v celkové anestezii, ale protože používá původní dutinu, tělo se po výměně nemusí vyrovnávat se zvýšeným tlakem na tkáně.  

Spěte na svých implantátech

Existují situace, kdy si musíte nechat vyšetřit implantát dříve než je v plánu. Pokud zaznamenáte křeč v prsou, píchání, otok, hmatatelnou zatvrdlinu v podpaží, viditelnou rotaci implantátu, deformaci prsu nebo vrásnění kůže, měli byste co nejdříve informovat svého plastického chirurga.

Tyto komplikace jsou však poměrně vzácné a váš chirurg je vhodným operativním zákrokem vyřeší. Rozhodně nemusíte být nadměrně opatrná a preventivně ze svého života vyloučit třeba sport, cestování nebo jiné fyzické aktivity.

Augmentace prsou nepřináší výrazná omezení. Implatnáty jsou velmi odolné a rozhodně vydrží i spánek na břiše.

Prsní implantáty rozhodně nebrání:

  • spánku na břiše
  • cestování letadlem 
  • plavání i potápění 
  • sportu (nedoporučují se pouze kontaktní a bojové sporty)
  • kojení

Možná jste zjistila, že pro vás augmentace prsou implantáty není vhodná. Na větší ňadra ale nemusíte rezignovat, nabízí se totiž možnost podstoupit lipofilling prsou.

Nejkvalitnější implantáty unesou 600kg

Životnost prsní výplně vymezuje především jejich kvalita. Ty nejlepší implantáty mají certifikát amerického Úřadu pro kontrolu léčiv a potravin (FDA). 

Garantuje, že prošly náročnými mechanickými testy. Mohou se například bez sebemenšího poškození natáhnout na 4,5 násobek své délky. Vydrží váhu 600kg a obstojí v simulaci autonehody. na jejich výrobu používají firmy nejmodernější medicínský silikon, u něhož nehrozí únik výplně po poškození celistvosti implantátu. 

Důležité jsou také dlouhodobé klinické studie snášenlivosti implantátů a případných karcinogenních účinků použitého materiálu.  

Pokud uvažujete o augmentaci poprsí, zavolejte na svou kliniku plastické chirurgie, kde s vámi pečlivě projdou všechny aspekty tohoto zákroku. Jakékoliv pochybnosti neváhejte konzultovat se svým plastickým chirurgem. Při výběru prsní výplně nešetřete. Nejlevnější implantáty mají vyšší riziko předčasné výměny. Zvolte si nejkvalitnější implantáty pro dlouhodobý komfort a bezpečnost.

Máte už s augmentací své zkušenosti? Podělte se o ně s ostatními ženami na naše Facebooku a Instagramu.

Tento článek byl vytvořen jako autorský článek redakce naplastiku.cz na základě veřejně dostupných informací a názorů a nemá povahu lékařské rady a doporučení. Jakékoli rozhodnutí o využití zákroku z oblasti plastické chirurgie nebo o přijetí jakýchkoli opatření majících důsledky na zdraví pacienta musí být individuálně zkonzultováno s lékařem a musí být založeno na konkrétní anamnéze pacienta. Provozovatel těchto internetových stránek neodpovídá za následky jakýchkoli rozhodnutí, učiněných uživatelem na základě tohoto článku.

Garantem tohoto článku je: